Spektakularna osnivačka skupština Platforme za progres u Sarajevu

img

Za predsjednika Platforme za progres izabran je prof. dr. Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu prof. dr. Aleksandra Marjanović

Oko 1200 iskri glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Prvi put u političkom životu Bosne i Hercegovine u elektronskom glasanju učestvovali su i članovi Platforme iz iseljeništva.

Na Dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2018. godine, u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu održana je osnivačka skupština novoosnovane političke organizacije Platforma za progres.

Sala Doma mladih  bila je premala da primi sve zainteresovane iskre, odnosno članove Platforme za progres, kao i brojne goste i simpatizere.

Oko 1200 iskri glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Prvi put u političkom životu Bosne i Hercegovine u elektronskom glasanju učestvovali su i članovi Platforme iz iseljeništva. Za predsjednika Platforme za progres izabran je prof. dr. Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu prof. dr. Aleksandra Marjanović.

Uz čestitke svim članovima, zahvalnost gostima i simpatizerima, Platforma za progres svima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, upućuje iskrene čestitke za Dan državnosti Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine.

Govor Mirsada Hadžikadića nalazi se u prilogu ovog saopštenja.

Platforma za progres