Kongres

Druga izborno-izvještanja Skupština Platforme za Progres održana je u Banja Luci 24.11.2019.godine. Po prvi put u novijoj historiji BiH, jedna politička partija je održala svoju Skupštinu izvan grada svoje centrale. Za predsjednicu Skupštine je izabrana Idana Mahić, a potpredsjednicu Maja Muftić Dedović. Prof. dr. Mirsad Hadzikadić je ponovo izabran za predsjednika Platforme za progres, a Banjalučanin, Aleksandar Eskić, postao je potpredsjednik. Dato obećanje o uključenju dijaspore u aktivan rad Platforme je ispunjeno pa je tako Regija dijaspora bila predstavljena sa 10 delegata sa pravom glasa na Skupštini, te su dva člana Predsjedništva iz Dijaspore. Mladi imaju tri mjesta u Predsjedništvu, a zastupljena je i srodna ravnopravnost.

Najveća novost na Skupštini je bila elektronsko glasanje, te su rezultati bili poznati u roku od samo par minuta, čime je i dokazano da je BiH spremna za elektronsko glasanje. Predsjednik Platforme, prof. dr. Mirsad Hadzikadić, obratio se tada prisutnima i podijelio sa njima dokument "Obećanje Platforme za progres građanima Bosne i Hercegovine, Ugovor sa Bosnom i Hercegovinom". Poruka koju je poslao, jeste da će članovi Platforme za progres preuzeti odgovornost za stanje u zajednici, da će ova Platforma sankcionisati sve kadrove koji ne rade u interesu građana i da će svaku odluku donositi u skladu sa principima Platforme za Progres.

Pored radnog dijela, Skupština je imala i bogat umjetnički program u okviru kojeg su nastupili Arabeske, Josip Pejaković, Hasija Borić, Dragana Glumac i Nihad Voloder.