Sretan nam Dan državnosti Bosne i Hercegovine

img

Sarajevo

Platforma za progres čestita Dan državnosti svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, izražena je odlučnost naroda Bosne i Hercegovine da njihova država bude ravnopravna za sve i da pripada svim narodima koji žive na njenoj teritoriji.

Danas, 78 godina kasnije, naša država ponovo treba snagu svojih građana, da svojim radom, preuzimanjem odgovornosti i uključivanjem u društvene procese definišu njen put i izgrade bolju budućnost za sve koji u njoj žive.

Domaće i internacionalne snage koje ne doprinose poboljšanju stanja u Bosni i Hercegovini, a neke od njih rade i direktno protiv naše države, ni ovaj put neće pobijediti. Ključ promjene je u svakome od nas.

Svim članovima i članicama Platforme za progres čestitamo rođendan našeg pokreta, koji je simbolično osnovan 25. novembra 2018. godine. Pokret koji već tri godine, vodeći se prvim principom „država“, drugim jasnim principima, programima i rješenjima, djeluje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine i bori se za bolju budućnost svih njenih građana i građanki. Jer ona zaista pripada svima nama.

Još jednom, sretan Dan državnosti Bosno i Hercegovino!