PLATFORMA ZA PROGRES NA KONGRESU PORUČILA

img

Tuzla

PLATFORMA ZA PROGRES NA KONGRESU PORUČILA: POLITIČKI PREGOVORI ZA FORMIRANJE VLASTI DOKAZ SU DA JE PLATFORMA ZA PROGRES, KAO KOREKTIVNI FAKTOR, NEOPHODNA NA BH. POLITIČKOJ SCENI!

Kongres Platforme za progres je u subotu u Tuzli usvojio smjernice i korake za reorganizaciju ove političke stranke, nastavak njenog političkog djelovanja i pripremu za Lokalne izbore 2024.
 
Članovi Predsjedništva Platforme za progres su podnijeli ostavku, preuzimajući odgovornost za rezultat ostvaren na Općim izborima 2022.
 
Platforma za progres je u četiri godine godine svoga postojanja pokazala da je korektivni faktor bh. društva, noseći ideju progresivizma, principijelnog djelovanja i potpuno drugačijeg ponašanja na bh. političkoj sceni. U procjepu između dva interesna bloka koji su se vodili principom vlasti, Platforma za progres koja se vodila principima države, znanja i poštenja je izgubila marketinšku borbu protiv mantre da je najvažnije odbraniti građane od onih drugih ili pobijediti određenu osobu.
 
Način vođenja kampanje i trenutni pregovori oko formiranja vlasti, dokaz su da je Platforma za progres sa svojim principima, idejama, novim licima i programom budućnost politike na ovim prostorima.
 
Mi smo korektivni faktor koji nikada neće pristati na rješenja koja nisu u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana. Platforma za progres neće odustati od onoga u što vjerujemo, a to je poštena politika, zasnovana na znanju i sposobnosti, posvećena zajednici, a ne stranačkim i individualnim interesima.
 
Zbog toga je naš put dugoročan.
Mi ćemo nastaviti djelovati preko naših vijećnika u lokalnim zajednicama, biti korektivni faktor koji će ukazivati na anomalije u našem društvu bez obzira na to od koga dolazile, vjerujući da je u obrazovanju i promjeni političke svijesti ključ progresa u Bosni i Hercegovini.