Osnivačko - izborna skupština Platforme za progres Centar Sarajevo

img

Hotel Holiday Sarajevo

Iskre Općine Centar Sarajevo su proširile svoj plamen! 

U prepunoj sali Bosna u hotelu Holiday u Sarajevu zahvaljujući koordinatorici Inicijativnog odbora ove općine Jasmini Maksić i iskrama iz Centra održana je Osnivačka skupština.

Nesebičnu podršku iskrama iz Centra pružili su i predsjednik Platforme Mirsad Hadžikadić, koordinatorica regije Bosna Elida Osmanović, članovi Predsjedništva i Kadrovske komisije Platforme za progres, ali i iskre iz drugih gradova i općina. Ovo je prva skupština Platforme za progres održana u Bosni i Hercegovini kojoj je na veliko zadovoljstvo Inicijativnog odbora Platforme za progres Općine Centar Sarajevo prisustvovala i Mirzeta Hadžikadić.

Predstavljeni su izuzetni kandidati a iskre Centra su svoje povjerenje za Općinski odbor Platforme za progres Općine Centar, Sarajevo ukazali: Subašić Adnanu, kao predsjedniku, Škrijelj Emir, kao potpredsjedniku, Đipa Dini, Kazić Eni, Begić Mirsadu, Gabela Maidi, Đugum Faiku, Džano Alenu, Topić Amaru, Dizdarević Emiri i Strinić Arijana.
Mezit Amir i Strinić Arijana su imali isti broj glasova, ali je Mezit Amir svojevoljno ustupio svoje članstvo u Općinskom odboru gospođi Strinić Arijani.

U Regionalnu skupštinu regije Bosna izabrani su: Kulo Ćesić Aida, Hamzić Mehmedbašić Aida, Imširija Mirela i Belančić Doris.

Za člana Regionalnog odbora regije Bosna izabrana je Jasmina Maksić.

Svi zajedno bili izabrani ili ne, kako su rekli, nastavit će svojim doprinosom stvarati zajednicu dostojnu čovjeka!