Održana Osnivačka skupština Platforme za progres Stari Grad Sarajevo

img

Iskre Starog Grada proširile su svoj plamen!

U hotelu Saraj iskre Starog Grada Sarajevo su izabrale kandidate koji će biti pokretači promjena u ovoj općini i regiji.

Četvrtog dana mjeseca jula 2019. godine održana je i šesta Osnivačka skupština u regiji Bosna. 

Koordinatorica regije Bosna Elida Osmanović, izrazila je posebnu zahvalnost svim prisutnima, a iskrama poručila da je ponosna na zajedništvo koje smo stekli i da je vrijeme da iskoristimo činjenicu što nas je neko dok smo bili potpuno nevidljivi prepoznao.
Podršku iskrama Starog Grada pružio je i osnivač pokreta, Mirsad Hadžikadić, čiji je govor još jednom sve prisutne podsjetio na snagu ideje koju Platforma za progres zagovara, ističući da je došlo vrijeme da pokažemo šta možemo, šta znamo i na koji način možemo doprinijeti zajednici!

Izabrani kandidati za Općinski odbor Platforme za progres Stari Grad, Sarajevo su: Nejira Sarajlić, predsjednica, Ajdin Holjan, potpredsjednik, Amela Tabučić, Edim Bogdanić, Ervina Dženetić, Aleksandar Saša Dodig i Amer Hasković.
Za Regionalnu skupštinu povjerenje su dobili: Amra Skender i Mirza Hrustemović.

Iskrama Starog Grada podršku su pružile i u budućnosti će pružati članovi Kadrovske komisije, Predsjedništva i iskre iz drugih općina i gradova.

Članovi Platforme za progres iz Starog Grada nastavljaju širiti plamen Platforme za progres!