Javna tribina: Bosna i Hercegovina između Istoka i Zapada

img

Interaktivno predavanje Enisa Džanića i Mirsada Hadžikadića

Nakon uspješno održane Osnivačke skupštine regije Una, simpatizeri i članovi Platforme za progres učestvovali su u javnoj tribini pod nazivom: Bosna i Hercegovina između Istoka i Zapada koju je organizovala Platforma za progres Bihać. 

Moderator javne tribine, Enis Džanić u svom uvodnom predavanju govorio je o geografskom, političkom, ekonomskom i mnogim drugim položajima Bosne i Hercegovine u odnosu na druge države svijeta i uticaju svjetskih sila Istoka i Zapada na našu državu. 

Bio je to odličan uvod za nastavak tribine i predavanje prof.dr. Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres koji je prisutnima govorio o trenutnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj situaciji u našoj državi i načinima na koji se stanje može i mora promijeniti. 

Prisutni su zainteresovano učestvovali u razgovoru sa predavačima od kojih su mogli čuti odgovore na pitanja, koja su se najviše odnosila na odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine, lošu ekonomsku situaciju, na konkretne mogućnosti rješavanja gorućih problema u državi.

Određen broj učesnika tribine je od predsjednika Hadžikadića želio čuti više o aktivnostima Platforme za progres koji je na pitanje o obazrivosti prilikom izbora kandidata na određene pozicije kazao: “Mnogo je izuzetnih kadrova u Platformi za progres, postoje naravno i oni koji su tu radi ličnih interesa, ali se takvi prije ili kasnije prepoznaju. Mnogo truda i napora je potrebno da se izaberu najbolji, kakvi su nama potrebni i vrlo brzo će se pokazati ko može nositi zastavu Platforme za progres, a ko ne može biti ni blizu nje. Mi smo drugačija Bosna i Hercegovina!”

Tribina u Bihaću je još jedan dokaz da će Platforma za progres i u budućnosti biti platforma obrazovanja, dijaloga i poštenja!