Platforma za progres prvi put na izborima u Bosni i Hercegovini!

img

Važan događaj

Prijavu za ovjeru Platforme za progres danas su u Centralnu izbornu komisiju dostavili predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres Lana Bečiragić i predsjednik političke organizacije Mirsad Hadžikadić.

"Postojimo 19 mjeseci, u izgradnju Platforme uloženo je mnogo truda i rada, a ovaj dan je za nas veliki događaj i mali korak ka velikim lokalnim promjenama. Ovom prilikom bih se zahvalila svim predsjednicima regija, aktivistima, simpatizerima na više nego uspješnoj realizaciji aktivnosti u proteklom periodu ", kazala je Lana Bečiragić, predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres.

U skladu sa odredbama Centralne izborne komisije, Platforma za progres je za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine prikupila 9158 potpisa podrške.

"Ponosni smo na podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine koju smo dobili prilikom prikupljanja potpisa. Platforma  će na svojim prvim izborima u Bosni i Hercegocini imati  kandidate za općinska, gradska vijeća ili skupštinu grada u 38 općina/gradova. U 12 općina/gradova Platforma će imati svoje kandidate za načelnike/gradonačelnike.", istakao je Hadžikadić.

Podsjećamo, Platforma za progres osnovana je u novembru 2018.godine nakon Općih izbora, a danas broji nešto više od 7000 članova.

O platformi

Platforma za progres je politički pokret, osnovan 25.novembra 2018. godine u Sarajevu. Pet principa koja zagovara: Država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost!