Dosta je bilo šutnje u Goraždu!

img

Mirna protestna šetnja!

#5do12 je!

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje", 04.10.2020. godine, na dan kada su trebali biti održani Lokalni izbori 2020, u Goraždu će se održati simbolična, mirna protestna šetnja, na kojoj ćemo dostojanstveno i glasno, podsjetiti na naše zahtjeve koji se tiču države, izbora, korupcije.

Kao i do sada, protestna šetnja će početi u 11:55 ili simbolično 5 do 12, a kolona će se kretati od gradskog rukometnog stadiona do Gradske dvorane “Mirsad Hurić”.

Istog dana u 14 sati u hotelu Behar u ovom gradu, poštivajući sve epidemiološke mjere, bit će održana i Osnivačka skupština Platforme za progres Goražde.

Platforma za progres će poštovati važeće mjere i odobrenje nadležnih institucija, te će u skladu s tim, maksimalan broj učesnika ove protestne šetnje biti stotinu, a Skupštini će moći prisustvovati 50 građana Goražda.


Građani koji odluče da nam se pridruže na ovoj protestnoj šetnji, dužni su poštovati sve epidemiološke mjere, poštovati fizičku distancu, nositi zaštitne maske i brojeve koji će biti dodijeljeni na protestnoj šetnji! 

Sve detaljnije informacije javnost će dobiti u narednom periodu!