Na izbornoj skupštini Platforme za progres izabrano novo rukovodstvo regije Bosna

img

Sinoć je u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo održana izborna skupština Platforme za progres za regiju Bosna, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ovog regionalnog odbora.

 
 
Platforma za progres je, u skladu sa svojim ranijim zahtjevima i programom, delegatima obezbijedila mogućnost elektronskog glasanja za predložene kandidate. Od ukupno četiri kandidata, za predsjednicu regije Bosna i novu članicu Predsjedništva Platforme za progres, izabrana je Maja Muftić Dedović, a za potpredsjednika regije, izabran je Adis Efendić.
 
Maja Muftić Dedović, magistar elektrotehnike i dopredsjedavajuća u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, poručila je da vjeruje da su promjene moguće i da će predan rad, transparentnost, iskrenost i efikasna komunikacija donijeti odlične rezultate za organizaciju na Općim izborima 2022. godine. Dodala je da će raditi srčano korist svih građana i ojačati regionalnu organizaciju sa svim općinama i gradovima koji joj pripadaju.
 
Adis Efendić, privrednik i predsjednik Općinskog odbora Platforme za progres Vogošća, rekao je da je prihvatio kandidaturu jer smatra da, poštujući principe ove organizacije, zajedno sa članstvom, može doprinijeti razvoju regije Bosna i cijele organizacije. Cilj je da se, kroz jačanje organizacije zasnovane na principima, stvore preduslovi za uspjeh na izborima i ostvarenje zajedničkog cilja, a to je promjena u cijeloj Bosni i Hercegovini.
 
Predsjednik Platforme za progres, prof.dr. Mirsad Hadžikadić, izabranom rukovodstvu poželio je sreću u budućem radu.
Podsjećamo, Platforma za progres je Bosnu i Hercegovinu organizovala u šest regija, od kojih svaka prelazi entitetske i kantonalne linije, s ciljem da pokaže da je moguće raditi integrativno na teritoriji cijele države. Sedma regija je regija Dijaspora, koja za cilj ima da uključi one koji žive izvan granica domovine u sve procese koji su važni za njenu budućnost i napredak.