BiH nije ugrožena od onih koji je napadaju već od onih koji je "štite"

img

Sarajevo

Vojni i politički vrh Republike Hrvatske je posredstvom paradržavne tvorevine Herceg-Bosne izvršio udruženi zločinački poduhvat na Republiku Bosnu i Hercegovinu, što je u konačnici presudio i tribunal u Haagu.

Brutalna agresija koja je ispoljila sve surovosti rata, a koja je za cilj imala stvaranje hrvatske republike u Bosni i Hercegovini i pripojenje Republici Hrvatskoj, osujećena je i zaustavljena hrabrošću i nadljudskim naporima bosanskohercegovačkih građana.

Ono što je u ratu odbranjeno, gubimo u miru.
Zaostali fragmenti hercegbosanske ideje su na sceni i na najperfidniji način stvaraju tenzije, blokade i destrukciju, rušeći temelje Bosne i Hercegovine.

Pečat ove progresivne i maligne ideje je obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Zapadnohercegovačkom kantonu, gdje je tim povodom proglašen neradni dan, zvanično nazvan "Dan svehrvatske državnosti".

Dok su političari fokusirani na vođenje kampanje, koja je već intenzivno počela, ispoljavajući površnost i ispraznost politika koje zastupaju, u 2/3 Bosne i Hercegovine se vrše antiustavne i antidržavne aktivnosti, na koje niko nema odgovor.

Ne plašimo se mi onih koji napadaju Bosnu i Hercegovinu, plašimo se onih koji je "štite".