Država za nas ili za njih?

img

Javna tribina

U prepunoj sali hotela Saraj u organizaciji općinskih odbora Platforme za progres Stari Grad i Centar sinoć je održana javna tribina na temu: Partijska država – Država za nas ili za njih.

Govornici tribine bili su Stjepan Kljuić, Rešid Dževdetbegović i Mirsad Hadžikadić koji su inspirativnim uvodnim govorima podsjetili kakva je država bila ranije, kakva je sada i kakvu zaslužujemo da bude što prije.

Podsjetili su na važnost društvene odgovornosti, na obnovu moralnih vrijednosti svakog pojedinca koja je od velikog značaja za razvoj stabilnije Bosne i Hercegovine.

Prisutni su željeli čuti odgovore na mnoga pitanja koja se tiču ekonomskog razvoja države, različitosti između prošlosti i sadašnjosti, ali i o aktuelnim dešavanjima u Platformi za progres.

Bila je ovo prilika da posjetioci, kroz pitanja, kažu nešto više i o svojim iskustvima koja su proživjeli u zadnjih 30 godina života u Bosni i Hercegovini.

Zaključeno je kako živimo u društvu u kojem je nastupila kriza morala i potrebno je mnogo učiniti kako bi se to promijenilo. Svi zajedno moramo da radimo na tome da shvatimo da je vrijeme da prestanemo kriviti druge za stanje u kojem se nalazimo. 

"Vrijeme je da prestanemo finansirati one koji nas godinama uništavaju, izmjenom Zakona o finansiranju političkih stranaka, i da shvatimo da je politika umijeće mirenja ljudi, a ne put ka bogaćenju i put za uništavanje države", još jedan je od zaključaka tribine.