Osnivačko-izborna skupština Platforme za progres Tuzla

img

Kristalna dvorana Hotela Tuzla

Tuzla nam je pokazala da sposobni, obrazovani i mladi ljudi mogu napraviti prvi korak u promjeni pojedinca za dobrobit zajednice kakvoj težimo i kakvu zaslužujemo!

Osnivačko - izborna skupština Platforme za progres Tuzla održana je 15.marta u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla u organizaciji Platforme za progres Inicijativnog odbora Tuzla.

Iskre grada soli su imale priliku poslušati jednominutna predstavljanja kandidata i izabrati svoje predstavnike u Glavnom odboru Platforme za progres Tuzla, predstavnike za Skupštinu regije Sava i predstavnika regionalnog odbora regije Sava.

U Gradski odbor Platforme za progres Tuzla izabrani su: Kurtćehajić Dženita, Mahić Idana, Ćatibušić Selma, Stjepanović Jasmina, Osmanović Admir, Kulović Lela, Smiljanić Zlatan, Iljazović Sead, Kavazbašić Huskanović Esana, Škrobić Srećko i Avdić Jasmira.

U Skupštinu regije Sava ispred Platforme za progres Tuzla izabrani su sljedeći kandidati: Vodenčarević Asim, Đerzić Imamović Alma, Azabagić Almir i Nadarević Fadil.

Ispred Platforme za progres Tuzla u Regionalni odbor regije Sava izabran je Ramić Azur.

Prisutnima se obratio i predsjednik Platforme Mirsad Hadžikadić koji je pružio podršku radu tuzlanskih iskri.

Zajedništvo i podrška su pokretač svega. To je razlog zašto su sinoćnjem skupu u Tuzli prisustvovali i koordinatori drugih regija, predsjednik i članovi Kadrovske komisije, kao i iskre iz drugih gradova i opština.