Osnivačko - izborna skupština Platforme za progres Novi Grad Sarajevo

img

Ibis Styles Sarajevo

Na Osnivačkoj skupštini Platforme za progres Novi Grad Sarajevo kazano je na važnost odgovornosti svakog pojedinca pri stvaranju efikasne i bolje društvene zajednice kakvu moramo graditi i kakvu zaslužujemo!

Osnivačka skupština Platforme za progres Novi Grad Sarajevo održana je 08.04.2019. godine u sali hotela Ibis Styles u Sarajevu. 

Podršku iskrama Novog Grada pružili su i članovi Predsjedništva, v.d. potpredsjednice Platforme za progres, članovi Kadrovske komisije, kao i predstavnici Platforme iz drugih općina i gradova.

Prisutnima se obratio i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić koji je istakao da je vrijednost zajednice najbitnija, a da pojedinac može mnogo!

To su spoznale i iskre Novog Grada koje su dale podršku predstavljenim kandidatima, pa su tako u Općinski odbor Platforme za progres Novi Grad Sarajevo izabrani sljedeći kandidati:
Karkelja Mehmed (predsjednik), Muftić Dedović Maja (potpredsjednica), Polimac Amir, Gajević Nail, Jalovčić Petković Nikolina, Kartal Semiz Adisa, Katana Elma, Đonlić Mirza, Gerina Armin, Tanović Senada i Selimović Neira.

U Regionalnu skuopštinu regije Bosna izabrani su: Hamzić Nedim, Hodžić Naida, Sijerčić Fahreta, Dervišević Arijela i Karić Muhamed.

Član Regionalnog odbora regije Bosna je Turkušić Admir.

Iskre Novog Grada nastavite uspješno i odgovorno širiti plamen!