PLATFORMA ZA PROGRES CENTAR PROTIV OPOZIVA

img

Centar Sarajevo

STANIMO U KRAJ DIKTATURI STRANAČKIH INTERESA

PLATFORMA ZA PROGRES CENTAR PROTIV OPOZIVA: STANIMO U KRAJ DIKTATURI STRANAČKIH INTERESA

Puka zamjena za prethodnu vlast koju Trojka kao koalicija bez vizije i suštine predstavlja, najbolje se pokazala na izglasanom opozivu načelnika Mandića.

Platforma za progres Centar se i ranije oglašavala povodom ovih dešavanja, nezamislivih u jednom demokratskom i pravednom društvu.

Bez obzira na neispunjena očekivanja koja smo kao građani koji su ga podržali na prethodnim izborima imali od načelnika Mandića, činjenica je da je izglasani opoziv posljedica njegovog protivljenja da se u općini nastavi sa određenim nelegalnim radnjama. Takođe, izglasavanje opoziva godinu dana prije kraja mandata, smatramo krajnje neodgovornim prema građanima i budžetu Općine Centar. Nedopustivo je trošiti novac poreznih obveznika na stranačka prepucavanja i nadmetanja, kažnjavanje političkih neistomišljenika i “vježbanje” sile prema onima koje ne mogu kontrolisati.

Platforma za progres Centar poziva građane naše općine da glasaju PROTIV opoziva načelnika Mandića, ne zbog dovoljno kvalitetnog rada, već zbog toga da konačno stanemo u kraj diktaturi raznih stranačkih i ličnih interesa i zloupotrebama općine i našeg novca.

Ponavljamo, Trojka je u tri sarajevske općine dobila tri načelnika i prije isteka njihovog mandata okrenula se protiv svakog od njih. U Općini Centar i Općini Novo Sarajevo do toga je došlo isključivo zbog njihovih internih neslaganja i interesa. Jedini koji će osjetiti posljedice ovakve neodgovornosti, bahatosti, nesposobnosti i nebrige jesu građani koji su ih i izabrali.

Platforma za progres se 2020. godine pridružila Trojki u Sarajevu u borbi protiv SDA tako što smo im pomogli da formiraju većinu, tražeći stvarnu promjenu, a ne fotelje. I tada smo vidjeli, a do danas se potvrdilo na svim nivoima vlasti da su bili zamjena, a ne promjena.

Zbog toga, pozivamo vas, građane, da u budućnosti na izborima kaznimo svaku zloupotrebu našeg povjerenja i novca i da biramo na osnovu programa, znanja, kompetencija i pristupa. Sve što nam je urađeno prethodnih decenija od onih koji su bili na vlasti ne smije biti zaboravljeno!